Zábava

Letní sezona začíná: kam vyrazit na in-line brusle?

Hlavně v posledních letech narostl počet lidí, kteří se vydávají na in-line brusle do přírody. Vyberou si trasu a jedou. Ale jak najít tu nejlepší trasu, kde se nacházejí a co při jejím sjíždění uvidíte? Nechte si od nás poradit, kde jsou nejlepší stezky a kde je najdete.

Lipno
Říká se, že tato stezka je jednou z nejkrásnějších u nás. Okolo Lipenské přehrady vede osmikilometrová asfaltová stezka, která je dobrá jak pro kolečkové brusle, tak také pro skateboardy. Stezka okolo přehrady má osm kilometrů a je jednoznačně tou nejromantičtější u nás. Vede do kopce, chvíli z kopce, potom musíte projet serpentýnami a skákat přes výmoly, pak je asfalt nový, hladký a úplně rovný.

Chvíli máte výhled na lipenskou přehradu, za chvíli vidíte pískovce. Potom jedete okolo rybářských chatek, pak se ocitáte v lese, pojedete okolo splavu a poté jste zase v lese. Chvíli musíte objíždět říčku po mostě, pak se ocitáte na hrázi. Jednou se díváte do propasti a pod vámi je voda, za chvíli ale jedete na úrovni hladiny Lipenské přehrady.

–          Pokud je vám to málo, můžete se vydat ještě na trasu Lipno-Frymburk. Tato trasa má deset kilometrů a je skvělá v tom, že občas je z kopce, občas do kopce. Prostě opravdová nádhera.

Váté Písky
Pokud hledáte na Moravě, vydejte se sem. Je to široká stezka měřící sedm kilometrů. Pojedete hlavě lesem a podél luk, a to od Bzence do Ratíškovic, což je něco málo přes sedm kilometrů trasy. Uvidíte zde písečné duny, železniční tratě Baťovy továrny, lesní park.
–          Pokud si prodloužíte stezku až do Veselí nad Moravou, pojedete okolo přehrad a štěrkových břehů.

Poděbrady podél Labe
Pokud vás lákají spíše stezky okolo vody, abyste mohli in-liny zkombinovat s koupáním, vyrazte na trasu Nymburk-Poděbrady. Devět kilometrů mezi stromy.

Back To Top